Egészségügyi Informatikai Tanszék

A tanszék alapvető feladata a negyedszázada működő Egészségügyi szervező képzéshez kapcsolódó oktatási feladatok ellátása. A tanszéki tudományos kutatás az egészségügyi informatika szerteágazó területeihez kapcsolódva a matematika- és számítástudomány, a gazdaságtudomány, az egészségtudomány és az elméleti orvostudomány területeit érinti.
 

Tanszékvezető

Oktatók

További óraadó oktatóink és külső munkatársaink

  • Mogyorós Judit Kállay Kúria vezető

Adminisztrátor

HÍREK

A HEAL ALL projekt célja az egészségturisztikai oktatást támogató intézmények nemzetközi együttműködése. Idővel egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a járvány után a járvány következményei miatt a turizmus a gazdaság egyik legérzékenyebb ágazatává válik. A projektben két felsőoktatási intézmény, egyetem vesz részt: Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar, Sapientia Erdélyi Magyar Egyetem Csíkszeredai Kar. Mindkét kar oktatást kínál a turizmus különböző területein. Az együttműködés másik partnere az INNOVA Észak -Alföldi Nonprofit Kft. (Magyarország), egy regionális fejlesztési és innovációs ügynökség, amelyet a kormány alapított a regionális gazdaság fellendítése és az innovatív kezdeményezések irányítása érdekében. A projekt partnere Marco Polo G.E.I.E. (Olaszország), amelyet 2006 -ban hoztak létre azzal a céllal, hogy előmozdítsák az európai partnerségeket, különösen a HoReCa szektor és a turisztikai mobilitási projektjeiben.

A pályázat első személyes találkozója 2021. augusztus 9-10., helyszíne a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar nyíregyházi campusa. A projektben vállalt feladatok véglegesítése, a honlap tartalmak szinkronizálása és a tréningek, képzések megbeszélése a legfőbb feladat. A találkozó vezetői menedzsment megbeszélésén a legfontosabb koordinációs, pénzügyi és adminisztrációs irányelvek tárgyalása történik. Workshop keretében a modulfejlesztésekre is sor kerül, minden partner bevonásával. Az egyeztetés lehetőséget ad, hogy felvázoljuk a további tevékenységeket, menetrendet és határidőket.

KA2 Strategic Partnerships 2020 Project reference number: 2020-1-HU01-KA203-078799

HEAlthy Life ALLiance for Health Tourism Education Development and Reorganisation

Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 22. 12:59