Kollégium

Debreceni Egyetem Tehetséggondozó programjának szabályzata

A Debreceni Egyetem Nyíregyházi Kollégiumában 288 hallgató elhelyezését, 82 lakószobában biztosítjuk. A szobák közül 34, három személyes, ebből 13 összkomfortos, és 45 szoba négy személyes.

Az első éves hallgatók szociális rászorultságuk alapján, egy pontrendszer alkalmazásával nyerhetnek felvételt a kollégiumba, a felsőbb éves hallgatók szintén szociális rászorultság, vagy tanulmányi eredményük alapján nyerhetnek felvételt.

A felvétel egy tanulmányi évre szól.

A kollégiumi szobákban térítésmentes internet hozzáférési lehetőség, megfelelő berendezés (ágy, asztal, szék, ruhásszekrény, ágynemű) található. A vizesblokkok szintenként találhatóak, két mosókonyha üzemel 3 db automata mosógéppel. Egy klubszoba, valamint egy tanuló szoba, illetve kondicionáló terem, asztali foci, darts várja a kollégiumi lakókat.

A kollégiumban éjjel – nappali portai szolgálat üzemel, akik a nap 24 órájában segítik a kollégiumi lakókat. A kollégium hátsó udvarán található a filagória, melynek segítségével a diákok több időt tölthetnek a szabadban, illetve 8 db szalonnasütő – grillező hely található az udvaron.

A kollégiumi élet, és a kollégiumi közösség kialakítása érdekében gyakoriak a hallgatói rendezvények, ilyenek például a „kolibulik”, „farsangi rendezvények”, vagy az évről-évre nagy sikernek örvendő „főzőverseny”.
 

Barna Tamás (kollégiumi vezető)

 

  A Debreceni Egyetem Nyíregyházi Kollégiumának elérhetősége:

      4400 Nyíregyháza,
      Bethlen Gábor utca 58-60.
      Tel.: (42)/310-606

   

  Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 12. 13:39