Duális képzés

 

 

 

 

Szociális Munka Alapszak duális képzésben

 

 

 

 

 

Szociális munkás és közösségek segítésére irányuló felsőoktatási képzések innovatív, duális és gyakorlatorientált fejlesztése. Transzformális-dialogikus tanulás a kooperáció szolgálatában  
Pályázat száma és címe: EFOP-3.5.2-17-2017-00002 
projekt rövid ismertetése

 

Fehér könyvek

 

 

Mi a duális képzés?

Egyszerre tanulni és gyakorlati munkát végezni. A duális képzésben tanuló diák az iskolában tanultakat azonnal gyakorolja a gyakorlatban.
Szociális munka alapszakon duális képzési formát ajánlunk a jelentkezőknek. A duális képzésre jelentkezőket partnerintézményeink választják ki és veszik fel a munkahelyre munkavállalónak.

A hallgatók a képzési idő alatt hallgatói az egyetemnek és munkavállalói a szakmai szervezetnek, munkájuk után szerződésben rögzített munkabért kapnak. A hallgatók szakemberré válását ugyanúgy segíti az egyetem és a munkahely.

 

 

Miért érdemes a duális alapképzést választanod?

  • mert a képzés lényege, hogy az elméleti oktatás az egyetemen, a gyakorlati képzés pedig a szakmai szervezetnél folyik,
  • mert a hallgatói munkaszerződésnek köszönhetően rendszeres jövedelemhez jutsz a képzés teljes időtartamára, amelyből finanszírozni tudod a kiadásaidat, a megélhetésedet,
  • mert a legkiválóbb elméleti és gyakorlati szakemberektől tanulod meg a szakma fortélyait,
  • munkahelyed lesz, ott dolgozol a képzési idő alatt és utána is ha szeretnéd,
  • mert a munkaerőpiacon az elhelyezkedési esélyeid megnövekednek, könnyebb a karrierépítés, hiszen több év szakmai tapasztalattal már nem számítasz pályakezdőnek,
  • mert nem kell diákmunkát vállalnod, helyette azonnal szakmai munkát végzel, amiért fizetést kapsz,
  • mert a képzési idő alatt gyakorlott szakemberré válsz, aki tovább építi a jövőjét a szakmában és mesterképzésben az egyetemen.

 

Munkabér, munkáltatói juttatás, ösztöndíj a duális képzésben tanuló hallgatónak szociális munka alapszakon:

 

Melyik cégeknél/intézményeknél tanulhatsz duális képzésben a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karon?

Duális képzés térkép

 

BEMUTATKOZÓ FILMEK

Hogyan épül fel a duális képzés?

A duális képzés éppúgy 3,5 féléves, mint a hagyományos képzés. Az év 48 hétből áll, az elméleti oktatás 26 hét, majd a vállalatoknál 22 hetet tölt el a hallgató a gyakorlatban. A cégek évente 4 hét fizetett szabadságot biztosítanak a hallgatóknak.

Hogyan lehet duális képzésekre jelentkezni?

Hogyan lehet jelentkezni!

 

A jelentkezés két egymással párhuzamos részből áll.Hogyan lehet duális képzésre jelentkezni

  • Az állami, általános felvételi eljárásból: jelentkezni kell a választott alapszakra a felvi.hu honlapon 2021. február 15-ig. A duális képzési formában induló szakok a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztatóban az egyes felsőoktatási intézmények által meghirdetett alap- és mesterképzéseknél lábjegyzetben kerülnek jelzésre. Amennyiben a jelentkező duális képzésben kívánja folytatni tanulmányait, akkor a felvételi eljárás során ilyen duális képzési lehetőségre utaló lábjegyzettel rendelkező képzésre kell jelentkeznie.
  • Az intézményi felvételi jelentkezést megelőzően vagy azzal párhuzamosan a partnervállalatoknál sikeresen kell teljesítenie egy kiválasztási eljárást.

Mi történik, ha sikeres a felvételi?

A jelentkező felvételt nyer szociális munka alapszak nappali tagozatra. A felvételt nyert hallgató felvételi interjún vesz részt a gyakorlati intézményben, ahol döntenek a kiválasztásáról.

ÖSZTÖNDÍJ FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI LAP Ösztöndíj programra

Kollégánk már várja kérdéseidet az alábbi elérhetőségen!

Dr. habil Szoboszlai Katalin
tanszékvezető egyetemi docens
Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar
Szociális Munka Tanszék
Nyíregyháza, Sóstói u. 2-4. Telefon/Fax: 0642 598 234
E-mail: szoboszlai.katalin@etk.unideb.hu

Emelt szintű érettségi TÁRSADALOMISMERET tárgyból

KIADVÁNYOK, TANANYAGOK

HÍREINK

 

Duális képzés

Legutóbbi frissítés: 2023. 01. 13. 10:08