Versenyeztek a jövő kutatói

Legújabb kutatási eredményeiket mutatták be a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatói az idei Tudományos Diákköri Konferencián.

Legújabb kutatási eredményeiket mutatták be a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatói az idei Tudományos Diákköri Konferencián. Az eseményen többek között a szociális munkás, a dietetikus és a védőnő szakterületek tudományos vonatkozásait tárták fel az egyetemisták az interdiszciplináris szekciókban.

Minden évben lehetőséget kapnak a kar tehetséges hallgatói arra, hogy egy nagyszabású szakmai konferencián, diáktársaik és oktatóik, valamint elismert szakemberek előtt mutassák be azokat a kutatásaikat, amelyek irányt mutatnak a szakmai fejlődésükben.

A csütörtöki konferencia résztvevőit Rusinné Prof. Dr. Fedor Anita általános és tudományos dékánhelyettes és Jávorné Dr. Erdei Renáta egyetemi docens, a TDT elnöke köszöntötte, Dr. Tóth Anikó Panna adjunktus, a DE ETK TDT titkára pedig az elmúlt időszak munkáját értékelte.

Dr. habil Móré Marianna, az Egészségtudományi Kar dékánja kiemelte, hogy a hallgatók egyetemi éveik alatt elvégzett tudományos munkája megtérül a jövőben, hiszen azzal, hogy részleteiben tanulmányoznak bizonyos szakterületeket és témákat, párhuzamosan ők is jelentős mértékben fejlődnek. Mint mondta, olyan kiváló szakemberek válnak belőlük, akik amellett, hogy értik a dolgukat, tenni is akarnak másokért.

Az interdiszciplináris eseményen a hallgatók a fizioterápia, a rehabilitáció, az ápolás és betegellátás, a védőnői prevenció, a dietetika területén, valamint társadalomtudományi szekciókban ismertették tudományos munkájuk részleteit.

Az idei TDK-t is nemzetközi környezetben rendezték, ugyanis a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara mellett más partnerintézmények is részt vettek a konferencián, így voltak előadók a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna Technikum és Kollégiumból, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről is.

Összesen hatvan előadás hangzott el a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Tudományos Diákköri Konferenciáján. 

Azok a hallgatók, akik az eseményen a legjobban szerepeltek, tavasszal az Országos Tudományos Diákköri Konferencián képviselhetik a Kart és az Egyetemet. Az országos megmérettetésen minden szekcióból a győztes hallgatók vehetnek majd részt. A hagyományoknak megfelelően az elhangzott tudományos munkákat hamarosan egy összefoglaló kötetben is meg lehet majd találni, valamint ezeket a pályamunkákat szakdolgozatként fogadják el a karon.

A februári helyi TDK konferenciákon bemutatott, és így az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) nevezett előadások közül a Tudományos Diákköri Tanács választja ki az OTDK résztvevőit.


KÉPGALÉRIA

A 2023. évi DE ETK TDK Konferencia eredményei

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 07. 12:12