Heal-all - Az egészségturizmus oktatásfejlesztése és újragondolása

Project reference number: 2020-1-HU01-KA203-078799

Heal-all - KA2 Strategic Partnerships 2020-2023 - HEAlthy Life ALLiance for Health Tourism Education Development and Reorganisation - Project reference number: 2020-1-HU01-KA203-078799

A COVID-19 járvány kitörése után egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a turizmus a gazdaság egyik legérzékenyebb ágazata. Az egyetemi képzéseknek is követni kell a fejlődést, ami a gazdaság újraindítása miatt a területen bekövetkezik. Ezekre a változásokra a felsőoktatásnak is fel kell készülnie a tananyag modernizálásával, és a mindennapi turisztikai szokások változását testközelből kell kínálni a hallgatóinknak. A HEAL ALL projekt célja az egészségturisztikai oktatási intézmények nemzetközi együttműködésének elősegítése, közös tananyag kidolgozása, és olyan nemzetközi gyakorlati lehetőségek kialakítása a hallgatók számára, amely keretein belül nemzetközi szakmai tapasztalatot és nyelvismeretet szerezhetnek. A projektben két felsőoktatási intézmény vesz részt: a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, és a Sapientia Erdélyi Magyar Egyetem Csíkszeredai Kara. Mindkét kar oktatási kínálata tartalmazza a turizmust, annak különböző területeit. Az együttműködés hazai partnere az INNOVA Észak-Alföldi Nonprofit Kft., illetve külföldi partnere a Marco Polo G.E.I.E. Egyesület (Olaszország).

A projekt főbb elemei egy külföldi gyakorlati helyeket közvetítő honlap, melyen keresztül a felsőoktatási intézmények által ellenőrzött külföldi gyakorlati helyekre pályázhatnak a turisztikai területek hallgatói, illetve a közös tananyagfejlesztés, mely keretében húsz tantárgy, illetve témakör kerül közös kidolgozásra. A tárgyak egy része e-Twinning módszertannal kerül oktatásra a két felsőoktatási intézményben. A főbb elemek mellett kísérőrendezvények és képzések is megrendezésre kerülnek. 

KA2 – Együttműködés az innovációért és a bevált gyakorlatok cseréjéért Stratégiai partnerségek a felsőoktatásban

Projektvezető: Dr. Takács Péter  intézetvezető

Legutóbbi frissítés: 2022. 09. 29. 12:48