Egészségügyi szervező alapszak

 

Az egészségügyi szervező képzések külföldön a „health informatics” és ehhez hasonló „health care informatics, healthcare informatics, medical informatics, clinical informatics, biomedical informatics”, stb. megnevezéssel szerepelnek a felsőoktatási kínálatban. A magyar fordítások mindegyike tartalmazhatná az informatikus megnevezést. Ma az alapképzési szak hivatalos angol elnevezése Health Care Manager, aminek magyarázata az, hogy a szűkebb értelemben vett egészségügyi informatikánál szélesebb körű képzés alakult ki Magyarországon. Végzetteink olyan szakemberek, akik egyszerre jártasak a specializációk szerint az egészségügy, a turisztika, a biztosítás ágaiban, kapcsolódva a finanszírozás, a közgazdaságtan, a menedzsment és az orvostudomány egyes területeihez, az informatikán és a számítástechnikán keresztül.

Oktatóink kiváló szakemberek, több évtizedes tapasztalattal, élményoktatással és aktualizált tananyaggal rendelkeznek. Missziónk a hallgatók kiszolgálása tudással, oktatási élményekkel, értékes, versenyképes diploma abszolválásának segítése!

Az alapszakon belül 3 választási lehetőség van:

  • Egészségügyi szervező alapszak Egészségbiztosítás
  • Egészségügyi szervező alapszak Egészségügyi ügyvitelszervező
  • Egészségügyi szervező alapszak Egészségturizmus-szervező
végzettségi szint: alapfokozat ("baccalaureus, bachelor; Bsc")
szakképzettség: egészségügyi szervező
a szakképzettség angol nyelvű
megjelölése:
„Health Care Manager”
választható specializációk: egészségbiztosítás,
egészségügyi ügyvitelszervező,
egészségturizmus-szervező
képzési terület: orvos és egészségtudomány
képzési idő félévekben 7 félév
alapfokozat megszerzéséhez
összegyűjtendő kreditek száma:
210 kredit

ÁLLAMI ÖSZTÖNDÍJAS helyek, a végzettséggel elérhető JÖVEDELEM 
a tervezett egészségügyi bértábla szerint 400.000 Ft. feletti várható. (http://www.meszk.hu/)

 

Az általános eljárásról bővebb információ:
www.felvi.hu

Bővebb szakleírás:
https://www.felvi.hu/felveteli/Szakleirasok

Jövőképünk: Hatalmas és egyre bővülő mennyiségű adat válik elérhetővé az elemzők számára az egészségügy területén is. Ez egyrészt közvetlenül ügyviteli és adminisztrációs feladatok ellátását jelenti az egészségügyi szervezők számára – az adatok szervezése, elemzése és felhasználása. „Az információ hatalom, ha jól használod, győzelem” – szokás a mondást idézni. Mégis hogyan lesz az adatból információ? Az egészségügyi szervező képzés programja felkészíti a hallgatókat arra, hogy az egészségügy fejlődését egy olyan korszakba vezessék, ahol a szervezetek adataikat felhasználják, információt alkothassanak az adatok tömegéből. Tantervünk készségeket és magabiztosságot biztosít az informatikai megoldások megértéséhez, kiépítéséhez és továbbfejlesztéséhez, amelyek segíthetnek kezelni az egészségügy, a kapcsolódó turizmus és biztosítás ágainak mai legjelentősebb kihívásait.

LENNÉL EGÉSZSÉGTURIZMUS ÉS ÜGYVITELSZERVEZŐ SPECIALISTA?!
Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar EGÉSZSÉGÜGYI SZERVEZŐ SZAK

Az alapszak web elérhetősége:  

egészségügyi szervező alapszak

Telefon: +36 42 598 211;  to@foh.unideb.hu

Legutóbbi frissítés: 2022. 09. 15. 09:40