PÓTFELVÉTELI

 

ÉRDEKLŐDJ!      JELENTKEZZ!     VÁRUNK!

 

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 9.

 

Államilag finanszírozott (ingyenes) pótfelvételi lehetőség a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar alapszakjaira

 

Az élet teszi aktuálissá szakjainkat!

Erre a megállapításra juthat az a tanulni vágyó, aki hivatást, szakmai kihívást és biztos elhelyezkedési lehetőséget keres. A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara az elmúlt harminc évben mindig új utakon indult, olyan feladatokat vállalt, amivel a környezetünkben élők mindennapjait élhetőbbé, biztonságosabbá tevő szakembereket képezhettünk. Két fő szakterületünk szakjai szoros kapcsolatban állnak, hiszen a változó egészségügyi és szociális viszonyokban jól tájékozódó, szakmai felkészültségével önálló munkára alkalmas, új technológiai ismertek mellett mindig az emberre figyelni képes szakembereket képezünk öt alapszakon, négy mesterszakon és több továbbképzésünkön. 
Ők azok, akik jól tájékozódnak E-Világban, vagy mondjuk inkább így, jól ismerik a World Wide Web, (WWW), azaz az internet világát is. A mostani világjárvány új munkastílust, új szolgáltatásokat hozott, és egyre nagyobb az igény az ehhez értők szakemberek iránt.

Már tudjuk, hogy reformok következnek mind az egészségügyi szolgáltatás rendszerében, mind a szociális ellátás szervezésében, amelyek új munkatársakat igényelnek. A most pótfelvételire kínált szakjaink különösen bizonyítottak, ezért is várjuk azokat, akik vállalkoznak a pótfelvételire.

 

Az Ápolás és Betegellátás Alapszak ápoló szakirányon végzett ápolók az egészségügy „hadosztályai” lesznek!

Az egészségügyi ellátórendszer átalakulóban van, a technológiai fejlődés és az orvoshiány miatt felértékelődött az ápolók szerepe. A főiskolai végzettségű ápolók azok az egészségügyi szakemberek, akik hivatásul választják a betegek ápolását, annak menedzselését. Az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségének védelméért dolgoznak, feladatuk az egészség helyreállítása, a betegek gondozása is. Felelősséget vállalnak saját és az általuk vezetett team tevékenységéért, felelősséggel végeznek egészség-megőrző/egészségfejlesztő feladatokat, felelősen cselekszenek sürgős szükség esetén. Az egészségügyi és szociális ellátás valamennyi szintjén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munka valamennyi területén várják szaktudásukat. 

 

Az Ápolás és Betegellátás Alapszak mentőtiszt szakirányán végzett hallgatók a sürgősségi ellátás "hősei"!

A hallgatók megismerik és elsajátítják a sürgősségi betegellátás körülményei között szükségessé váló egyes orvosi beavatkozások szakszerű és biztonságos elvégzését, valamint az alkalmazott mentési technikák, berendezések és eszközök készség szintjén történő használatát. 
A képzés során elsajátítják a fizikális-, és műszeres betegvizsgálatokat, a diagnosztikán keresztül a gyógyszeres és eszközös terápiás beavatkozásokat, valamint az invazív beavatkozásokat is. A hallgatók az Országos Mentőszolgálat eset- és rohamkocsijain teljesítik kivonuló mentőgyakorlataikat tapasztalt mentőorvosok és mentőtisztek mellett.

 

Az Ápolás és Betegellátás Alapszak szülésznői szakirányán végzett hallgatók az egyik legszebb és egyben legfelelősségteljesebb hivatás ismereteit sajátíthatják el!

A szülésznők azok az egészségügyi szakemberek, akik részt vesznek a várandósgondozásban, Ők biztosítják a felügyeletet, gondozást és tanácsadást a nők számára a várandósság és a szülés alatt valamint a gyermekágyas időszakban. Végig kísérik a vajúdást majd levezetik a szülést.  Jelen vannak az élet egyik legörömtelibb pillanatában a családdá válás folyamatában. Felelősségteljes munkájukat önállóan és teamban egyaránt végzik. A szülésznők dolgozhatnak kórházakban, szakrendelőkben, magánklinikákon, várandósgondozókban, részt vehetnek otthonszülésben vagy akár bábapraxisban, nemcsak hazánkban, hanem más Európai Uniós országokban is elfogadják oklevelüket. 

 

Az Egészségügyi Gondozás és Prevenció Alapszak védőnő szakirányán végzettek a családok, anyák, csecsemők és gyermekek elsődleges támaszai lesznek! 

A magyar népegészségügyi rendszerben 105 éve végzik a védőnők elhivatottan a világon egyedülállóan összetett preventív tevékenységüket. A nálunk végzett védőnők mellett biztonságban érezhetik magukat a családok, a várandósok, a kismamák, a csecsemők és a gyermekek, hiszen biztos szakmai tudással, letisztult és jó kommunikációs képességgel, emberséggel állnak majd mellettük. Védőnői oklevéllel megnyílik a lehetőség arra, hogy elhelyezkedj területi, iskolai, kórházi védőnőként, vagy egészségfejlesztési irodák munkatársaként, vagy akár orvos-, vagy patikalátogatóként.

 

Az Egészségügyi szervező szakunkon végzettek az egészségünk rendszergazdái lesznek!

Ezen a szakon a megújuló egészségügy alappilléreit oktatjuk, itt olyan egészségügyi szervező szakemberek képzése folyik, akik napjaink változó kívánalmai szerint az egészségügy általános igazgatási, gazdálkodási és informatikai rendszereinek ismeretében jártasak, azokat üzemeltetni képesek. Emellett egyidőben két specializálódás elvégzésére is van lehetőségük: az egészségügyi ügyvitelszervezés és az egészségturizmus részletesebb megismerésével növelhetik elhelyezkedési esélyeiket.

 

A Szociális Munka Alapszakon végzett hallgatóink a szociális ellátórendszer „motorjai” lesznek!

A szociális munkások azok a diplomás szakemberek, akik részt vállalnak az emberi jogok érvényesítésében, a szociális biztonság, az esélyegyenlőség, a tolerancia, a szolidaritás erősítésében, a társadalom tagjainak biztosított jóléti szolgáltatások valamint az idősgondozás fejlesztésében, működtetésében.  
Elhelyezkedésük igen széles körben lehetséges, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatoknál, az iskolákban, óvodákban, polgármesteri hivatalokban, gyermekvédelmi központokban, idősgondozásban, tanácsadó és önsegítő civil szervezetekben… 

 

Alapszakjaink elvégzését követően lehetőséget biztosítunk a mesterszak/szakok elvégzésére és akár a PhD (doktori) képzésbe való becsatlakozásra is.

 

Várjuk a mesterképzéseinkre valamint a szakirányú továbbképzési szakjainkra jelentkezőket is!

 

További információk:

 

 

A felvételiről érdeklődni lehet: 
Ozsváthné Karap Zsuzsanna TADI vezető
email: ozsvathne.zsuzsanna@foh.unideb.hu, to@foh.unideb.hu
telefon: 42/598-211, 42/598-210

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 12. 13:39