Középpontban a szakma gyakorlata

A Kutatók Éjszakája három programja újabb lehetőséget adott arra, hogy a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar képzései iránt érdeklődők a gyakorlati ismereteken keresztül ismerjék meg a szakmai kihívásokat.

 

A „Mentőtiszt hallgatók az életért!” programon résztvevők az elsősegély ismeretek fontosságának hangsúlyozása mellett bepillantást nyerhettek a mentőtiszt szakma rejtelmeibe is. A gyakorlati teremben egy mentőautó (eset-roham kocsi) felszereltségét lehetett megtekinteni. Egy-egy érdekes eset bemutatása színesítette a programot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A “Szeretnék neked segíteni!” program a krízishelyzetek felismerésében kívánt segítséget nyújtani a kezdő/laikus segítőknek. Gyakorlatok, szimulációk és filmjelenetek segítették a tipikus segítő helyzetek elemzését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Az előadásokon túl” program vonzotta a legtöbb érdeklődőt, ahol az előadásokon túli hallgatói életbe kaphattak bepillantást az érdeklődők. Az elmúlt félévben több hallgató töltött hosszabb időt Finnországban, most tapasztalataikról adtak élményekkel gazdag beszámolót. Ennek másik oldalát mutatták meg az angol nyelvű képzésben résztvevő hallgatóink, akik a saját magyarországi szakmai élményeikről beszéltek.

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 12. 13:39