Erasmus+ projekt Amszterdamban

Erasmus+ project: Redifining Nursing Skills for AI and robitisation in nursing care

 

Erasmus+ projekt Amszterdamban A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Ápolástudományi Tanszéke 2018 és 2020 között konzorciumi tagként vesz részt a „Redifining nursing skills for AI and robitisation in nursing care” című Erasmus+ projektben. A többi intézményi partnerrel, akik név szerint University of Heidelberg, University of Amsterdam, Technische Informationsbibliothek (TIB) Hannover, Frenetti B.V., a kar képviseletében Ujváriné Dr. Siket Adrienn, Dr. Zrínyi Miklós és Keszler Ádám vettek részt a 2018. november 20.-án megtartott projektindító megbeszélésen és workshopon Heidelbergben.

A partnerek célja, hogy a következő két évben közös kutatómunka keretében vizsgálják a gyorsan változó egészségügyi rendszereket, a digitalizációt, az e-health és a robotizáció hatását az ápolói munkát érintő területeken. A kutatócsoport elemzi majd a jövőben szükséges készségeket, képességeket és kompetenciákat, melyekre az egészségügyi dolgozóknak, első sorban az ápolóknak szüksége lesz.

A projekt célja, hogy olyan eredmény és eszköz szülessen, mely lehetőséget ad az ápolók számára a jövőben szükséges kompetenciák megnevezésére, melyek segítik az alkalmazkodást a korszerű technológiai megoldások és a mesterséges intelligencia a szakmába kerüléséhez illetve beépüléséhez való alkalmazkodáshoz, továbbá később mind képzőintézmények, mind egészségügyi intézmények használni tudják majd a képzéseik fejlesztéséhez.
 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 12. 13:39